Kind- en jongeren coaching

Sociaal emotionele problemen kind

Hoe herken je sociaal-emotionele problemen bij je kind? En wat kun je er aan doen? Als je kind veel tijd en aandacht besteed aan huiswerk maar toch onvoldoendes haalt, kan dat natuurlijk gewoon domme pech zijn. Maar misschien is er iets meer aan de hand. Zeker als je kind de stof best begrijpt.

Ondersteuning bij sociaal-emotionele problemen kind

Er kunnen tal van oorzaken zijn voor sociaal-emotionele problemen bij je kind. Zo kan er een ‘technische’ oorzaak aan ten grondslag liggen zoals bijvoorbeeld dyslexie. Dan helpt ondersteuning via remedial teaching. Andere redenen die mogelijk leiden tot problemen bij je kind zijn:

  • Geen of weinig zelfvertrouwen;
  • Tonen van emoties (verdriet, boos, agressie);
  • Sociale problemen (samenwerken of vriendschappen);
  • (Echt)scheidingen
  • Moeite met grenzen stellen;
  • Hoogbegaafdheid;
  • Angsten (faalangst, angst voor verlating, angst voor de dood);
  • Last van perfectionisme en prestatiedruk

Deze kinderen leer ik om hun sterke kanten te ontdekken. Ze zijn zich niet bewust van hun eigen talenten en mogelijkheden. Als een kind zich meer bewust is van zijn of haar eigen kwaliteiten, kan hij of zij deze gebruiken bij lastige situaties.

Lastige situaties

We krijgen allemaal te maken met situaties waar we liever niet in terecht komen. Dat is onvermijdelijk. We kunnen wel leren hoe we hiermee omgaan. Vaak gaat dat met vallen en opstaan. Het kan dan heel prettig zijn om hier wat hulp bij te krijgen. Die hulp krijgen kinderen van hun ouders, vrienden of anders van een coach.

Mijn kind is niet zo’n prater

Zie jij sociaal-emotionele problemen bij je kind? Maar weet je niet waar dat door komt? Als je kind niet zo’n prater is, kan het best lastig zijn om te achterhalen wat het werkelijke probleem is. Ik kan jou en je kind helpen met gerichte activiteiten. Tijdens het intakegesprek bespreek ik met jou en je kind waar de struikelblokken zitten. Ook bepalen we samen wat de coaching moet opleveren.

Maak direct kennis, dan weet je snel of ik de juiste coach ben voor de sociaal-emotionele problemen bij je kind.

sociaal emotionele problemen kind - Chantal Vlijm Kindercoach