Over Chantal

Kindercoach Nijmegen

Als je merkt dat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit, ga je vroeg of laat op zoek naar hulp. Ik ben kindercoach in Nijmegen en moeder van twee kinderen. Daarom begrijp ik heel goed dat jij het beste wil voor je kind. Dat is ook precies wat ik je kind kan en wil geven.

jongere bij de coach 3 - Kindercoach Chantal Vlijm

Ervaren kindercoach in Nijmegen

Ik heb jarenlang in het voortgezet onderwijs gewerkt als docent en schoolcounselor. Daarnaast was ik ook lid van het zorgteam. Om mijn werk goed te kunnen doen, heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd (zie hierna). Deze opleidingen komen goed van pas in mijn rol als kindercoach in Nijmegen. Daarnaast blijf ik mijzelf ontwikkelen zodat ik op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen.

Begeleiding

Een zorgeloze schooltijd is niet voor elk kind of jongere weggelegd. Binnen school is er zorg voor leerlingen, maar vaak is dit kortdurend en volgen leerlingen ook buiten de school een traject bij een hulpverlener. Met mijn jarenlange ervaring in het voortgezet onderwijs, ben ik inmiddels een ervaren kindercoach in Nijmegen. Ik kan jouw kind in beide gevallen begeleiden.

Mijn opleidingen en diploma’s

2004-2005: opleiding tot schoolcounselor

2014-2016: Fontys master SEN (Special Educational Needs)

2017-2018: Ontwikkelingsgericht coachen van perfectionisme; OPC coach.

2019: Het begeleiden van hoogbegaafde leerlingen in het voortgezet onderwijs

2019- nu: HBO toegepaste psychologie

Begeleiding op school

Ook begeleid ik kinderen, jongeren en hun ouders bij hun vragen aan school. Waar kun je hulp vragen en welke route moet je bewandelen binnen en buiten de school? Wat betekent passend onderwijs en wat moet en kan een school doen voor leerlingen die (even) niet lekker in hun vel zitten? De belangrijkste vraag hierbij is telkens: welke ondersteuning heeft een kind of jongere nodig en hoe kan deze ondersteuning worden ingezet?

Begeleiding buiten school

Als kindercoach in Nijmegen begeleid ik kinderen en jongeren buiten school op cognitief of sociaal-emotioneel gebied. Samen met je kind kijk ik welke werkwijze hierbij prettig is. Als je kind bijvoorbeeld geen prater is, dan kunnen we tijdens een activiteit werken aan de hulpvraag. Mijn praktijk is gevestigd in een mooie natuurlijke omgeving met veel mogelijkheden voor binnen en buiten activiteiten.

Perfectionisme

De laatste jaren kom ik steeds meer klachten tegen die gerelateerd zijn aan prestatiedruk en perfectionisme. Op zoek naar een juiste methodiek om jongeren en volwassenen hierin te ondersteunen, heb ik in 2018 de opleiding tot ontwikkelingsgericht coachen van perfectionisme (OCP) gevolgd. Ik ben opgeleid om hierin te coachen.

Remedial teaching

Ook voor leerproblemen als dyslexie en dyscalculie kun je bij mij terecht. Ik onderzoek hoe en wanneer het leerprobleem zich voordoet en geef gerichte ondersteuning. Ook schenk ik aandacht aan de sociale en emotionele ontwikkeling van je kind. Kijk voor meer informatie bij Remedial teaching.

Zoek jij een kindercoach in Nijmegen? Maak nu kennis, dan weet je meteen of het klikt!